jueves, 22 de septiembre de 2016

MOBILITZA'T PER LA SELVA 2016-17


Després de dos anys, reiniciem la col·laboració de l'institut en la campanya de reciclatge de mòbils per protegir els ecosistemes africans 'MOBILITZA'T PER LA SELVA'. A tot el món hi ha 7000 milions de mòbils en ús, el que provoca una gran demanda de minerals valuosos per a la seva fabricació, com el coltan. L'explotació del coltan produeix enfrontaments armats amb milers de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. A més, per satisfer la creixent demanda, la mineria il·legal fa servir mà d'obra semiesclavitzada, i destrueix els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la deforestació.

Podem ajudar a disminuir aquesta demanda, reutilizar, reciclar i generar recursos per a protegir aquests ecosistemes, enviant mòbils en desús a la Fundació Jane Goodall i d'aquesta manera podrem guanyar apadrinaments de ximpanzés del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga (Congo). 

Aquest matí unes companyes de 3r d'ESO ens han explicat com van organitzar la campanya del 2014-15, ens han ensenyat la pàgina web que van crear amb tot el material que van produir https://sites.google.com/site/salvemlaselva/, i hem fet una pluja d'idees per proposar accions efectives per aconseguir mòbils.
Els propers dies començarem a preparar-ho tot. Farem: un anunci radiofònic, un cartell pel vestíbul, decorarem una capsa per a la recollida que deixarem a consergeria, prepararem presentacions per anar a l'escola Fort Pienc a demanar la seva col·laboració i prepararem un missatge de WhatsApp per demanar-ho també als nostres contactes. Ja ho anireu veient!

No hay comentarios:

Publicar un comentario