martes, 21 de febrero de 2017

ApS HORT DE FORT PIENC. 14 de febrer. CONTINUEM APRENENT!


ApS Hort de Fort Pienc. 14.2.17 by Slidely Slideshow
El 14 de febrer vam tornar a fer tres grups i cada grup va fer una activitat diferent:
Amb la Marta, vam fer planter en gots de iogur i llavorers. Es tracta de plantar llavors en recipients petits, per després, quan ja ha nascut una planta petita, trasplantar-la al terreny perquè acabi de desenvolupar-se. La Marta ens va explicar les diferents parts d'una planta, i d'on surten les llavors: de la flor. Si les llavors són grans, no cal fer planter, es poden sembrar directament a l'hort.
En Diego, ens va ensenyar una vermicompostadora, que és una compostadora de cucs. Ens va ensenyar les diferents parts del compostador i també una garrafa plena de lixiviats, que són els líquids que deixen anar els cucs, com l'orina. Serveix com a adob per a les plantes i és molt fort, sempre s'ha de barrejar amb aigua. 
El vermicompostador té tres parts: la primera té restes orgàniques de menjar, la segona restes filtrats de la primera, ja compostats, i la tercera, és on hi ha els cucs. 
També tenen un compostador convencional. Una part del compostador conté el compost fresc, encara es distingeixen les restes orgàniques que hi han tirat: hortalises i restes d'herbes.
Una altra part conté el compost madur, amb textura de terra, on ja no es distingeixen les restes de menjar.
A part, guarden el compost vell, que és el compost que ja està sec i llest per usar. 
En un altre racó de l'hort estava l'Ana, que ens guiava arrencant les herbes espontànies. També vam fer un experiment per trobar el PH del sòl: vam agafar dos tipus de terra de l'hort, els vam posar cadascun en un pot i vam afegir-hi aigua. En un hi vam afegir bicarbonat i en un altre vinagre. Hi vam mullar una tira de paper per fer la prova del PH. El que tenia vinagre va sortir de color taronja i el del bicarbonat, verd. En un pot només amb terra i aigua, el paper de prova va sortir de color groc. La gradació de color indicava el grau d'alcalinitat del sòl i per tant, què s'hi pot plantar millor.
Autoria: Nora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario