L'INS Fort Pius és membre de la xarxa Bcn Escoles+Sostenibles. La comissió ambiental del centre està formada per alumnes, professorat i famílies que proposen, dissenyen i porten a terme accions relacionades amb la protecció del medi ambient, hort escolar, gestió i prevenció de residus, estalvi d'energia i defensa de les cultures indígenes en perill. En aquest blog podreu veure tot el que anem fent.
Etiquetas
- Aigua
- ApS Hort Fort Pienc
- Banc dels Aliments
- Basses
- Biodiversitat
- Canvi climàtic
- Ciència Ciutadana
- Consum responsable
- Economia circular
- Energia
- Fort Pienc
- Geocatxing
- Grups Medi ambient
- Hort
- Malbaratament alimentari
- Medi ambient. Campanyes
- Mobilitat sostenible
- Mobilitza't per la selva
- Mobiliza't per la selva
- Notícies
- Observadors de la platja
- ODS
- Plantes
- Pobles indígenes
- Portes obertes
- Ràdio Medi ambient
- Raíces y Brotes
- RECICLATGE
- Residus
- Resiuds
- Setmana Bio
- Soberania alimentària
- Soroll
- Sostenibilitat
- Terra
- Tinguem cura del planeta
martes, 21 de febrero de 2017
ApS HORT DE FORT PIENC. 14 de febrer. CONTINUEM APRENENT!
ApS Hort de Fort Pienc. 14.2.17 by Slidely Slideshow
El 14 de febrer vam tornar a fer tres grups i cada grup va fer una activitat diferent:
Amb la Marta, vam fer planter en gots de iogur i llavorers. Es tracta de plantar llavors en recipients petits, per després, quan ja ha nascut una planta petita, trasplantar-la al terreny perquè acabi de desenvolupar-se. La Marta ens va explicar les diferents parts d'una planta, i d'on surten les llavors: de la flor. Si les llavors són grans, no cal fer planter, es poden sembrar directament a l'hort.
En Diego, ens va ensenyar una vermicompostadora, que és una compostadora de cucs. Ens va ensenyar les diferents parts del compostador i també una garrafa plena de lixiviats, que són els líquids que deixen anar els cucs, com l'orina. Serveix com a adob per a les plantes i és molt fort, sempre s'ha de barrejar amb aigua.
El vermicompostador té tres parts: la primera té restes orgàniques de menjar, la segona restes filtrats de la primera, ja compostats, i la tercera, és on hi ha els cucs.
També tenen un compostador convencional. Una part del compostador conté el compost fresc, encara es distingeixen les restes orgàniques que hi han tirat: hortalises i restes d'herbes.
Una altra part conté el compost madur, amb textura de terra, on ja no es distingeixen les restes de menjar.
A part, guarden el compost vell, que és el compost que ja està sec i llest per usar.
En un altre racó de l'hort estava l'Ana, que ens guiava arrencant les herbes espontànies. També vam fer un experiment per trobar el PH del sòl: vam agafar dos tipus de terra de l'hort, els vam posar cadascun en un pot i vam afegir-hi aigua. En un hi vam afegir bicarbonat i en un altre vinagre. Hi vam mullar una tira de paper per fer la prova del PH. El que tenia vinagre va sortir de color taronja i el del bicarbonat, verd. En un pot només amb terra i aigua, el paper de prova va sortir de color groc. La gradació de color indicava el grau d'alcalinitat del sòl i per tant, què s'hi pot plantar millor.
Autoria: Nora.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario